GINOP-2.1.1-15-2015-00482 Földgáz- és kőolajipari szeparátor berendezés továbbfejlesztése

 

Palyazat1

A projekt tartalmának bemutatása:
Az OILTECH Kft. a Széchenyi 2020 program keretében egy kutatás-fejlesztési projektet valósított meg 2015.12.15. és 2017.01.31. között. Ennek keretében ipari kutatás és kísérleti fejlesztés is történt, melyek segítségével egy 3 egységből (heater egység, szeparátor egység, fáklya egység) álló ún. „Well-teszt berendezés” továbbfejlesztett prototípusának gyártása valósult meg. A projekt költségvetése 168,45 millió forint volt, melyhez 61,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást sikerült elnyernünk, amely a bekerülési összeg 36,35%-a. A fennmaradó összeget saját forrásból fedeztük.
A kutatás-fejlesztési projekt célja az volt, hogy a szénhidrogén kutatás során lemélyített kutak vizsgálatát sokkal pontosabban, hatékonyabban lehessen megvalósítani. Ilyen vizsgálatokhoz használatos berendezéseket eddig is gyártottunk.
A cél érdekében az eddig ismert „well-teszt berendezések” jelentős továbbfejlesztését irányoztuk elő. A projektben ipari kutatás és kísérleti fejlesztés egyaránt megvalósult. Az ipari kutatási jelentés igazolta, hogy az általunk elképzelt, a heaterben és a szeparátorban végzendő műszaki változtatások révén elérhetők a projekt céljai, a továbbfejlesztett termék jelentős újdonságtartalommal fog bírni.
A projekt székhelyünkön, Lovászi községben valósult meg. A projekt elemei voltak: ipari kutatási tevékenység végzése, anyagok, részegységek beszerzése, acélszerkezetek legyártatása, a berendezés megterveztetése, a prototípus legyártása, irányítástechnikai rendszer megvalósítása, a berendezés hőszigetelése, festése, a prototípus tesztelése, próbaüzeme. Ezek közül az ipari kutatást és a prototípus legyártását teljes mértékben saját tevékenységben végeztük.
Az elkészült prototípus igazolta az elvárt számszerűsíthető és egyéb elvárt eredményeket. A továbbfejlesztett berendezés élettartama hosszabb, a vizsgálati adatok pontosabbak, a gyártás, helyszíni telepítés könnyebb, a környezeti terhelés és az előállítási költségek kisebbek lesznek.
A fejlesztésnek köszönhetően javultak piaci pozícióink, mind a hazai, mind a külpiacokról mutatkozik érdeklődés. Emellett két fő részére új K+F munkahelyeket is tudtunk teremteni, ezeket a munkahelyeket hosszabb távon is meg kívánjuk őrizni.
További információ kérhető:

ifj. Ferecskó Zoltán
ügyvezető igazgató
tel.: +36 92 576 301
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szeparator  Heater  Faklya